Zilverdoorn

Zilverdoorn
4.5Overall Score

Zilverdoorn

Na de oorlog van de grote scheuring heerst er bijna een jaar lang vrede. Arutha heeft plannen om te gaan trouwen met Anita, Carlina wilt dolgraag trouwen met Laurie en Robbie is nog steeds een ...

 • Plot
  4.0
 • Characters
  5.0
 • Pacing
  4.5
Zilverdoorn
Genre:
Series:
Publisher:
Published: 08-04-2003

Na de oorlog van de grote scheuring heerst er bijna een jaar lang vrede. Arutha heeft plannen om te gaan trouwen met Anita, Carlina wilt dolgraag trouwen met Laurie en Robbie is nog steeds een dief van de nacht.

Op een avond was Robbie aan het rond sluipen voor een volgende slachtoffer tot hij opeens een nachtraven opmerkte, hij bleef onopgemerkt de nachtraven volgen om te kijken wat hij van plan was. Toen merkte de nachtraven Robbie op en werd het een hevig gevecht maar uiteindelijk won Robbie.

Even later werd Robbie ook nog eens aangevallen door zijn eigen kameraad genaamd Jaap, maar ook dit gevecht won Robbie. Het bleek echter dat dit een aanval was die opgezet was om Arutha te vermoorden. Robbie wist niet wat hij moest doen, of naar Arutha gaan om dit te vertellen of naar de geheime man van zijn bende.

Uiteindelijk besloot hij om naar Arutha te gaan wat hem wel zijn leven als dief heeft gekost want vervolgens was hij niet meer welkom in de bende van de geheime man maar Robbie werd jonker aan het hof van Arutha.

Arutha had een deal gemaakt met de geheime man om Robbie in zijn hof te nemen en in ruil daarvoor zou de geheime man Arutha helpen om de bende van nachtraven op te sporen, na een tijd heeft Arutha de informatie die hij nodig heeft om een inval te doen.

Tijdens de inval waren er velen mensen aanwezig waaronder ook een enkele moredhel, na een gevecht bleek dat de mensen plotseling weer uit de dood op stonden om verder  te vechten. Het bleek dat er magie werd gebruikt om de doden tot leven te wekken, uiteindelijk hadden ze iemand gevangen kunnen nemen en deze persoon ondervraagt.

Na de ondervraging kwamen zij erachter dat er een persoon genaamd “Murmandamus” achter dit alles zat en dat hij vast besloten is om de heer van het westen te vermoorden wat in dit geval Arutha is.

Tijdens de bruiloft ontdekte Robbie dat Jaap ook uit de dood was herrezen om een poging te doen Arutha dood te schieten maar dit faalde doordat Robbie dit op tijd zag maar in plaats van Arutha raakte de pijl Anita waarna Anita vergiftigd was. De enige manier om deze gif te verwijderen was met behulp van een plant genaamd “Zilverdoorn”.

Arutha, Laurie, Robbie en Martin gingen op zoek naar deze plant. Puc was ondertussen bezig zijn eigen academie op te richten en leerlingen te zoeken, toen hij erachter kwam dat er iemand achter Arutha aan zat heeft hij aan zijn leerlingen gevraagd te helpen waarna er een man kwam die in de toekomst kon kijken. Zo kwam Puc erachter dat het een groot gevaar was wat eraan zat te komen en dat het gevaar van oorsprong uit Kelewan kwam.

Puc besloot om terug te gaan naar Kelewan om meer informatie te verzamelen waarna hij uiteindelijk wederom een groot avontuur beleefd. Ondertussen waren de broeders Martin en Arutha met hun gezelschap naar Kesh aan het reizen voor meer informatie waarna hun werd verteld dat de elfen hier meer vanaf weten. Met deze informatie gingen zij naar de elfen en die vertelden hun dat zij naar een gevaarlijke plek moeten waar de moredhel zitten.

Het tweede deel van de serie is wederom erg spannend en zeer aanbevolen.

Please share and spread

1 Comment

  Wow seems fantastic, Wish to read complete after this overview..
  its very similar to the Indian ancient stories.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Rate this review

NederlandsEnglish