Why we sleep

Dit boek is zeer interessant, het vertelt het verhaal waarom wij mensen slaap nodig hebben en wat voor effecten het heeft als wij minder dan 7-8 uur slapen. Wist jij bijvoorbeeld dat minder dan 7 uur slaap gemiddeld heel slecht is, de kans op kanker, alzheimer en obesitas verhoogt met 20%. Daarnaast dat het drinken van koffie na het avond eten niet optimaal is, de hersenen hebben minimaal 7-8 uur nodig om het cafeïne weg te werken. De cafeïne in jouw hersenen maken een muur waardoor een bepaald stofje dat ervoor zorgt dat je gaat slapen word tegengehouden.

Why we sleep
Genre:
Published: Januari 18th

Het is daarom aangeraden om minimaal 7 uur per nacht te slapen, hierdoor worden de hersens ook gepromoot. Toch dwingen wij onze kinderen steeds minder te slapen, de schoolbus komt al op een tijdstip dat sommige kinderen om 5 uur moeten op staan wat niet optimaal is voor hun ontwikkeling. Je zou je eigenlijk af moeten vragen waarom moeder natuur ons de mogelijkheid heeft gegeven om te slapen en waarom het zo belangrijk is. Gelukkig gaan de meeste scholen tegenwoordig om 09:00 beginnen waardoor kinderen toch nog aan hun slaap kunnen komen.

Wist je ook bijvoorbeeld dat voor het slapen gaan een warm bad nemen ook helpt bij het sneller in slaap vallen, en het lezen van een boek of iedergeval geen scherm voor je neus ook mee helpt bij het beter en sneller kunnen slapen. Het slaap proces bestaat uit twee fases:

  • NREM (In deze stand droom je niet, eigenlijk ben je half dood)
  • REM (In deze fase droom je)

Beide fases zijn even belangrijk, als mens heb je namelijk van beide fases een aantal uren slaap nodig om goed te functioneren. Daarnaast helpt slapen bij het reinigen van de hersenen, hierdoor onthoud jij als mens meer. Zo is onder andere een gebeurtenis gebeurd waarbij een persoon een slaap stoornis had en uiteindelijk zijn moeder had gedood terwijl die slaap wandelden.

Ik raad dit boek zeker aan, vooral mensen die meer willen weten over waarom wij precies slapen en wat voor effecten het heeft op ons.

Please share and spread
NederlandsEnglish