Permanent Record: Snowden

Permanent Record: Snowden
5.0Overall Score

Permanet Record: Snowden

Dit boek vertelt het verhaal over Edward Snowden en hoe hij besloten heeft om de geheimen van de NSA vrij te geven aan het publiek. Het boek is zeker een aanrader en bevat zeer interessanten ...

  • Plot
    5.0
  • Characters
    5.0
  • Pacing
    5.0
Permanet Record: Snowden
Genre:
Illustrator: Metropolitan Books
Published: September 17, 2019

Dit boek vertelt het verhaal over Edward Snowden en hoe hij besloten heeft om de geheimen van de NSA vrij te geven aan het publiek. Het boek is zeker een aanrader en bevat zeer interessanten feiten en weetjes.

Edward Snowden was vanaf het begin al een speciale jongen, op school verveelde hij zich altijd omdat zijn interesses niet op school lagen maar op het gebied van computers. Zo had hij uiteindelijk een manier gevonden om het systeem dat gebruikt werd op school te hacken, op de school van Edward Snowden hadden zij een aantal regels hoe studenten een goed cijfer konden bemachtigen. Edward bedacht een strategie om zo min mogelijk aanwezig te zijn en huiswerk te maken en toch een voldoende te bemachtigen. De leraar kwam erachter en had uiteindelijk het systeem aangepast waarna Edward helaas toch meer aanwezig moest zijn en zijn huiswerk moest maken.

Wist jij bijvoorbeeld ook dat Edward een tijd lang in het leger heeft gezeten? Edward heeft inderdaad een tijd lang in het leger gezeten om zijn land te dienen waarna uiteindelijk hij niet verder kon doordat hij een blessure op liep tijdens een training. Hierna is die terug de maatschappij in gegaan en zich weer verder verdiepen in de computers.

Ook had Edward zijn vriendin niet ontmoet bij een discotheek of bioscoop, nee helemaal niet zelfs. Edward ontdekten de liefde van zijn leven via een app. Met behulp van de app hadden zij elkaar gevonden en kwamen ze in contact met elkaar waarna het gelijk klikte tussen de twee tortelduiven.

Ook was Edward een tijd lang lid van een club dat anime en manga aan het lezen was en kwamen redelijk vaak bij elkaar om vervolgens series te gaan bekijken met de club en manga’s te gaan lezen. Hier vandaan ontmoette hij iemand bij wie hij vervolgens ging werken. Hij moest de website gaan bouwen voor de persoon waarna de persoon de website kon gebruiken voor haar eigen bedrijf.

En uiteindelijk kwam Edward terrecht bij de NSA, hier moest hij ook een aantal opleidingen volgen. Bij 1 van de opleidingen kwam hij terrecht in een hotel. Iedereen verwacht wel van een bedrijf zoals de NSA dat hun wel een mooi hotel zouden aanbieden aan hun werknemers maar dat was niet het geval. Het was erg oud en veel dingen waren kapot. Uiteindelijk vroegen zijn klasgenoten of hij namens hun aan de baas kon vragen of hun niet iets beters konden krijgen.

Op het moment dat Edward besloot om de informatie vrij te geven zat hij in Hong Kong zich te verschuilen voor de NSA natuurlijk waarna hij daar de journalisten ging ontmoetten die het verhaal zouden publiceren. Ik kan nog uren door blijven praten over dit boek maar eigenlijk moet je het gewoon zelf lezen want het is echt een goed boek !

Please share and spread
NederlandsEnglish