Magiër De Saga van de Oorlog van de Grote Scheuring

Magiër De Saga van de Oorlog van de Grote Scheuring

Als je van fantasie houdt en van tijden met ridders en magische krachten dan is dit boek precies wat je zoekt. Dit boek vertelt het verhaal van een jongen genaamd Puc, deze jongen heeft ongekende krachten die hij zelf niet kent en waar hij zelf ook niks vanaf weet.

Magiër
Genre:
Series:
Publisher:
Illustrator: De Boekerij
Published: oktober 1982

Eens in het jaar is er een grote kiezing waarbij jongens worden gekozen om te worden opgeleid tot een bepaald beroep, Puc had als droom om tot ridder te worden getraind samen met zijn beste vriend genaamd Thomas. Op de dag van de verkiezingen werd er echter snel duidelijk dat Thomas wel werd gekozen bij de leraar die hij zo graag wou maar Puc helaas niet.

Puc werd gekozen door een man genaamd Kulgan, Kulgan is de magier van de koning en zal Puc opleiding tot magier. Op een dag lopen Puc en Thomas over het strand en merken een vreemd aangestrand schip op dat niet van hun wereld afkomstig is. Zoals te verwachten is van jonge kinderen gaan zij natuurlijk een kijk nemen en vinden een man die zwaar gewond is.

Later in het verhaal komen zij er snel achter dat het schip en de man niet van hun wereld afkomstig is maar een andere wereld, ook dat er een soort van scheuring aanwezig. Deze scheur maakt het mogelijk dat de man die gevonden was kan reizen van zijn thuis wereld naar de wereld van Puc en Thomas of ook wel genoemd Midkemia.

Het blijkt dat er een groot offensief wordt voorbereid om Midkemia aan te vallen omdat Midkemia bezit over metalen die niet op de andere wereld te vinden zijn en daarom willen de soldaten van de onbekende wereld Midkemia in handen krijgen.

Tijdens een aanval wordt Puc gevangen genomen en meegebracht naar de andere wereld waar hij 9 jaar zal verblijven. Na deze 9 jaar komt hij terug als een machtige tovenaar die niemand had verwacht.

Ik ga niet meer beschrijven dan dit anders is het niet meer de moeite waard om het te lezen maar zeker een aanrader voor wie van fantasie houdt.

Please share and spread
NederlandsEnglish