Hack like a Legend

Hack like a Legend

Stel jezelf eens voor dat jij een red team opdracht krijgt en jij in een bedrijf moet zien te komen en dan ook nog zonder gepakt te worden, want is dan het eerste wat je doet?

How to hack like a legend
Author:
Genre:
Published: April 7, 2018

Even naar de lokale starbucks een VPN opzetten vervolgens een VPS aanschaffen en dit allemaal even snel opzetten voor een opdracht? Dat is namelijk precies wat er in dit boek gaat gebeuren. Maar dat is nog niet alles, daarnaast gaat de schrijver ook nog eens niet bedrijf A aanvallen maar komt hij erachter dat bedrijf A gebruik maakt van iets wat van bedrijf B komt en besluit zich te focussen om via bedrijf B naar A te gaan.

In dit boek gaat de schrijver diep in op het hack aspect, hij legt de benadering van de test op een duidelijke manier uit. Ook laat hij de commando’s zien die hij gebruik heeft, daarnaast geeft hij een aantal goede tips.

Het boek gaat over een hacker die een bedrijf gaat proberen te hacken, dit doet hij met behulp van een ander bedrijf. Hij gaat in zijn boek diep in hoe hij precies van bedrijf B naar bedrijf A is gekomen en waarom die deze weg heeft genomen.

Daarnaast ging het vooral om een windows active directory domain en liet hij alle windows powershell commando’s zien die hij uitgevoerd heeft.

Ik heb zelf veel nieuwe dingen geleerd uit zijn boek met name active directory en welke commando’s ik zou kunnen gebruiken daarnaast is het boek handig om bij je te hebben indien jij een soort vergelijkbare opzet moet gaan hacken.

Ik raad dit boek zeker aan, aan iedereen die geïnteresseerd is in hacken en zich een goed en spannend verhaal wilt eigenen. Naast dit boek heeft de schrijver nog een hele serie aan ‘how to hack like a’. Alle zijn zeer interessant en de moeite waard, ik kijk uit naar mijn volgende deel.

Please share and spread

Leave a Reply

Rate this review

NederlandsEnglish