Mystiko CTF

Vandaag wil ik het gaan hebben over de CTF van Mystiko, dit is een CTF die 365 dagen per jaar zal draaien. Mensen kunnen zich aanmelden en elke dag wel genieten van leuke puzzels en natuurlijk het belangrijkste nieuwe dingen leren. Elke week zal er een nieuwe challenge online komen en elke vrijdag zal er een random challenge worden besproken op een live stream.

Waarom wij dit doen? Dit hebben wij bedacht en uitgewerkt omdat wij een groep mensen zijn die niet alleen passie hebben voor het vak maar ook graag mensen willen helpen om in het vak te kunnen komen en zichzelf te kunnen ontwikkelen, een CTF is altijd al een leuke manier geweest om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en dit zal voorlopig ook wel zo blijven. Samen met een team dat bestaat uit 15 mensen houden wij de CTF in de lucht en ontwikkelen wij elke week weer een nieuwe leuke challenge.

De CTF kan gevonden worden op de volgende URL:

https://ctf-mystiko.com/

Ook gaan wij in de toekomst waarschijnlijk boot2root challenges ontwikkelen en lanceren op de platform, dit zullen machines zijn die de speler kan downloaden en vervolgens kan importeren waarna de speler deze moet hacken, eenmaal root toegang zal hij/zij de vlag kunnen bemachtigen.

Wij hopen dat we deze platform leuk kunnen houden en vooral leerzaam, mochten er verbeterpunten zijn of problemen meld dit dan graag bij mij. Alle feedback is van harte welkom aangezien wij net pas begonnen zijn met de platform maar nog grote ideeën hebben ermee!

Deze week was een kort artikel maar wel een leuke om te lezen !

Tot volgende week allemaal en bedankt voor het lezen 🙂

Please share and spread
NederlandsEnglish