Mijn eerste georganiseerde conferentie

Zoals velen weten was het afgelopen zaterdag een grote dag voor mij en vele andere van de community ‘Mystiko’, het was namelijk onze eerste officiele conferentie. Wij hebben dit ook in twee weken voorbereid en iedereen moest hard werken ervoor en ik wil nogmaals iedereen van het team bedanken voor hun inzet en harde werken. Zonder dit geweldige team was het nooit gelukt om zoiets te organiseren!

De conferentie

De conferentie verliep naar mijn idee goed, hier en daar wat kleine foutjes zoals mensen die tijd waren vergeten of in de war waren met de tijdzones maar over het algemeen ben ik erg trots op wat wij hebben bereikt afgelopen zaterdag. Het was een mooie dag vol met informatieve talks en presentaties daarnaast was er ook nog een CTF, daar kom ik later nog op terug haha.

De ontwerpers hebben ook erg hun best gedaan op de poster en twitch thema, het was zeker in het thema van kerst en zag er erg leuk uit. Verder waren de talks erg interessant, kreeg positieve reacties terug van de infosecurity community en dat was mooi om te zien!

De conferentie begon om 11 uur precies en om kwart voor 11 gaf ik een korte introductie en wat precies de bedoeling was van die dag, en toen om 11 uur was de eerste talk namelijk java-deserialization. Heb zelf niet echt kunnen genieten van de talks doordat ik continue bezig was met organiseren en iedereen op tijd klaar maken voor de volgende talk maar alle talks waren van top kwaliteit en ik ga het zeker nogmaals terug kijken op mijn eigen gemak, zonder telkens hier en daar dingen te moeten regelen.

Het was voor mezelf een unieke ervaring dat ik dit heb mogen doen en heb er zeker veel van geleerd, ook vond ik het erg leuk om dit zo te organiseren en wil ik dit in de toekomst zeker vaker doen ! mijn motto is ook ‘mensen helpen!’.

CTF

Naast de talks en presentaties was er ook een CTF als side-event, dit bestond uit een moeilijke machine die mensen konden hacken waar vlaggen verstopt waren. Eenmaal een vlag gevonden konden mensen deze submitten voor punten, en de top drie krijgen nog een mooie prijs toegestuurd 🙂

De maker van de machine was zeer creatief in het bedenken van de uitdagingen, ook heeft deze persoon een walkthrough video gemaakt die tijdens de conferentie is gepresenteerd. Volgend jaar willen wij een nog grotere CTF maken en realiseren zodat er nog meer leuke challenges in verstopt zitten. Toch heeft deze persoon een geweldige prestatie geleverd en wij waren zeker trost op hem!

Mystikcon 2021

Ja dat klopt, in 2021 zullen wij wederom terugkeren met wederom geweldige talks en sprekers en wij zullen ook proberen sponsors te regelen zodat we wat leukere prijzen weg kunnen geven denk hierbij aan tryhackme subscriptie of OSCP kortingsbon. 2021 is nog ver weg dus ik kan op dit moment weinig vertellen nog maar hopelijk zien we jullie allemaal dan weer !

Namens mezelf en het mystiko team wil ik iedereen bedanken die aanwezig was en ons heeft geholpen en ondersteunt ! dank jullie wel allemaal !

Terugkijken?

Heb jij het nou gemist? dat is niet erg want je kan het nog steeds op YouTube en twitch terug kijken, ook zijn de presentaties opgenomen en worden deze in de loop van de week geüpload naar YouTube dus hou vooral mijn kanaal in de gaten 🙂

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=P2nZ8rEKpoE&t=815s

Twitch: https://www.twitch.tv/videos/842679353

Please share and spread
NederlandsEnglish